George Baker Music Player

GEORGE BAKER - SEVENTY

GEORGE BAKER - SEVENTY
Geplaatst op: 30-10-2014
Voor George Baker is 2014 een bijzonder jaar. Eén van de grootste iconen in de Nederlandse muziekwereld en daarin de meest succesvolle zanger en componist viert namelijk zijn 45-jarig artiestenjubileum en in december zal hij zijn 70e verjaardag vieren. Voor velen wellicht een reden om de gitaar op te bergen en het eens wat rustiger aan te gaan doen. Niet voor de man die meer dan 600 nummers achter zijn naam heeft staan en een verkoop van meer dan 30 miljoen platen. Integendeel! Hij heeft een splinternieuw album opgenomen, dat de toepasselijke titel Seventy heeft meegekregen.

Het opsommen van al zijn successen in binnen- en buitenland loopt gegarandeerd spaak, omdat de waslijst al snel hiaten zou opleveren. Natuurlijk, tot op de dag van vandaag geniet hij wereldwijde bekendheid dankzij Una Paloma Blanca en Little Green Bag, klassiekers, liedjes met eeuwigheidswaarde. Miljoenen platen zijn er van hem verkocht, al dan niet in combinatie met zijn George Baker Selection. Denk daarbij ook aan titels als Santa Lucia By Night, Morning Sky, Wild Bird, Rosita, Sing A Song Of Love, Fly Away Little Paraquayo, Sing For The Day, Wild Bird, Beautiful Rose en All My Love, die stuk voor stuk resulteerden in en hoeveelheid gouden en platina awards, waar men gemakkelijk een voetbalveld mee zou kunnen afdekken. Maar het begon inderdaad allemaal met……..Little Green Bag.

George: "Ik zal nooit het moment vergeten dat een piepjonge Lex Harding op radio Veronica onze eerste single aankondigde met de woorden: 'hier dan de nieuwe band George Baker Selection met hun eerste uitstekende plaatje Little Green Bag, laten we hopen dat het geen eendagsvlieg is'.

45 jaar later weten we hoe de geschiedenis zich heeft voltrokken en weten we ook dat de man achter al dit succes nog steeds volop actief is.

Vijf jaar na zijn album Lonely Boy, verrast hij nu met Seventy. Niet dat George Baker nu met een totaal ander geluid op de proppen komt, maar hij komt wel weer met sterke composities. George: “We hebben de tijd genomen en ik heb er heel veel energie in gestoken. Ik hoop dat mensen dat horen en op prijs zullen stellen. Het was in ieder geval heerlijk om deze plaat te maken en ik ben echt heel erg trots op het resultaat”.

Zijn contact met zijn all-time manager Jaap Buijs is nog altijd intens (George: “Al vanaf het begin hè, wij zijn een unieke combinatie hoor”) en toen deze hoorde van zijn plannen voor een nieuw album suggereerde hij om in ieder geval ook even aan te kloppen bij Vosound Records, het label van Jan Smit, eveneens al jaren onder de betrouwbare hoede van de familie Buijs. Zijn klop op de Vosound-deur was uiteraard niet tevergeefs.

Seventy is een echte George Baker plaat. Goede liedjes en vanzelfsprekend is er die uit duizenden herkenbare stem. Luister maar naar, Let The Sun Shine (In Your Heart), Love Is A Light, Sail Away, When The Night Is Young, Bella Canzone, Riders In The Wind en het prachtige Mama’s Eyes. Of neem het nummer Around And Around, de eerste single en misschien een net iets vreemdere eend in de bijt, maar wel heel aanstekelijk en bovendien zeer toepasselijk voor het gevoel dat George heeft in deze periode van zijn bestaan als artiest en als mens.

Omdat 2014, zoals eerder vermeld, een jubileumjaar is, besloot George bij dit album twee muzikaal cadeautjes weg te geven aan zijn vele trouwe fans. Het ene is de bonustrack, die aan Seventy is toegevoegd in de vorm van Little Green Bag (2014). Een nieuwe versie van de hit waar het allemaal mee begon, nu opgenomen met één van de meest beloftevolle, jonge nieuwkomers aan het Nederlandse muziekfront, Douwe Bob. Samen met diens band gaf George het nummer een verrassend nieuw jasje voor een actie van Cordaid – Mensen in nood.

De andere muzikale surprise voor zijn fans bestaat uit een gratis cd met daarop zes songs, waaronder Una Paloma Blanca, Morning Sky en Fly Away Little Paraquayo uit zijn roemruchte catalogus, een paar jaar geleden opgenomen met het New Symphonic Orchestra voor een aan hem gewijd speciaal galaprogramma op Radio 5.

Het album Seventy verschijnt op 7 november.

Voor meer informatie over het album kun je kijken op de speciale website die voor het album is gemaakt: www.georgebakerseventy.nl  • Sitemap